WordPress CMS

WordPress is een populair contentmanagementsysteem (CMS) dat wordt gebruikt voor het bouwen en beheren van websites. Het is een open-source platform, wat betekent dat iedereen de software gratis kan gebruiken, aanpassen, en uitbreiden. WordPress begon in 2003 als een eenvoudig hulpmiddel voor het maken van blogs, maar is sindsdien uitgegroeid tot een krachtig en veelzijdig platform dat geschikt is voor allerlei soorten websites, zoals zakelijke websites, e-commercewinkels, nieuwswebsites, en meer. Vandaag de dag heeft WordPress een marktaandeel van ruim 40%!

Bij Nieuw Ontwerp kiezen we er bewust voor om onze projecten WordPress based te bouwen. Daarbij is het belangrijk om aan te geven dat WordPress ingezet wordt voor het beheer van de website. Onder beheer verstaan wij het beheer van de content (lees: de inhoud met tekst en foto’s). Vandaar dat het ook een contentmanagementsysteem heet. Hoe de website technisch in elkaar steekt en hoe deze er grafisch uit ziet, is 100% onder vrije hand.

De keuze voor WordPress als CMS systeem kunnen we in 5 argumenten toelichten.

  1. Gebruiksvriendelijk: WordPress heeft een intuïtieve interface, waardoor zelfs beginners zonder technische kennis eenvoudig een website kunnen vullen, beheren en onderhouden.
  2. Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Wij zijn 100% vrij om het uiterlijk en de functionaliteit van de website zelf te bepalen. Thema’s bepalen de visuele stijl, terwijl plugins extra functies toevoegen, zoals contactformulieren, SEO-tools, en e-commerce mogelijkheden.
  3. SEO-Vriendelijk: WordPress is gebouwd met een schone code en biedt diverse SEO-mogelijkheden, wat helpt om websites beter zichtbaar te maken in zoekmachines zoals Google.
  4. Beheer van media: WordPress maakt het eenvoudig om afbeeldingen, video’s, documenten en andere media te uploaden, beheren en weergeven.
  5. Open source community: WordPress wordt ondersteund door een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers, die bijdragen aan de voortdurende ontwikkeling van de software en het delen van gratis resources en ondersteuning. Die resources is waardevol voor jouw onderneming.

WordPress is daarom een van de meest veelzijdige en toegankelijke platforms voor het creëren en beheren van websites.

bekijk